Sömestr Tatilini Sıkılmadan Geçirmek İçin Yapılabilecek Aktiviteler

        Öğrencilerin en sevdiği şey tatildir! Her sabah erkenden kalkıp okula gitmeye hazırlanırken hepimiz tatilde geç saatlere kadar uyumanın hayallerini kurarız. Final dönemlerinde en büyük motivasyonumuz tatilin yaklaşmasıdır. Benim gibi diş hekimliği fakültesinde okuyanlar bilir, her gün 8.10-17.00 arası okuldayızdır. Bir süre sonra her sabah bu kadar erkan kalkıp akşam eve bitmiş bir şekilde gelmek çok sinir bozucu oluyor. Moraller böyle yerde olduğu zaman hayallerimizi tatil süsler. Tatilde şuraya gideceğim, bunu yapacağım, bütün arkadaşlarımla buluşacağım, vs. Ama maalesef tatilde sayılı gün çok çabuk geçiyor, göz açıp kapayıncaya tatil bitiveriyor ve biz "ama ben daha hiçbir şey yapamadım ki" diye kalakalıyoruz.

        Bu tatili dolu dolu geçirmek istiyorsanız ama ne yapacağınıza karar veremiyosanız size ilham verebilecek birkaç önerim var! Okumaya devam edin..

1.Buz Pateni
Kar görmeye bile hasret kaldığımız bu senelerde bence yapılabilecek en zevkli sporlardan bir tanesi buz pateni. Bir iki düşüp kalktıktan sonra çok seveceğinize eminim, bence mutlaka deneyin!
           

2.Kitap Okumak
Okul zamanı derslerden, sınavlardan vakit bulamadığımız kitaplar şimdi bizi bekler. Aslında vakit bulamıyorum diye bahane üretiyoruz, tatilde kitap okuma alışkanlığı kazanmak için bir adım atmış olursak bence okul zamanı da kitap okumaya vakit ayırabiliriz. Hep ders çalışmak için gittiğiniz kütüphaneye bu sefer de kitap okumak için gidin bakalım :)
                             

3.Sevdiğiniz Mekanları Tekrar Ziyaret Edin. 
Şehir dışında okuyorsanız eve döndüğünüzde şehrinizde özlediğiniz birçok yer olacaktır. İstanbulda yaşarken her gün gitme olanağım varken gitmeye üşendiğim birçok mekanı Edirne'deyken o kadar özledim ki hiç üşenmeden hepsine gitmeye kararlıyım.
           AYSUN🌙

4.Arkadaşlarınızla Buluşup Vakit Geçirin.
Lise arkadaşlıkları çok özeldir. Üniversitede o kadar saf ve samimi dostlar edinmek çok daha zor oluyor. Fakat çoğumuz liseden sonra farklı şehirlere veya farklı üniversitelere gidiyoruz. Ama lise ortamının özlemini hep içimizde taşıyoruz. Tatil herkesin tekrardan bir araya gelmesi  ve eski günleri yad edip özlem gidermek için süper bir fırsat kesinlikle.
               Monica Chandler Joey Ross Phoebe and Rachel Friends tv show

5.Tiyatro
Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerdeki şehir tiyatroları sayesinde çok uygun fiyata bu zevke ulaşabilirsiniz. Özel tiyatrolar genelde çok pahalı oluyor ve bu yüzden Edirne'de hiç tiyatroya gidemedim. İstanbulda ilk işim bu olacak :)
                    

6.Değişim
Değişiklik her zaman iyidir :) Saçınızı kestirmeyi düşünüyorsanız veya rengini değiştirmek ya da yeni bir gözlük almak, gözlüğü bırakıp lens takmak bence sömestr çok uygun. Yeni döneme yeni bir sen olarak başlayabilirsin !
      

Yorumlar

Popüler Yayınlar