Motive Olmanızı Sağlayacak 8 Tüyo

          who she was quote
MOTİVASYON NEDİR ve NE İŞİMİZE YARAR?

Motivasyon, bir işi yapmak için bizi harekete geçiren dürtüdür. Motivasyon olmadan hiçbir işi yapmak istemez canımız. Hani bazı günler hiçbir şey yapmak istemez canımız, boş boş otururuz heh işte o günler motivasyonumuz düşüktür.Tabii ilgimiz ve yeteneğimiz olan bir şey yapmak isterdiğimizde motive olmamız daha kolaylaşır ancak karşımıza yaparken zevk almadığımız veya yapmakta zorlandığımız durumlar da çıkar. Böyle durumlarda motivasyon işte bizi başarıya götürecek yegana şeydir! Hadi motivasyonumuzu topladık, oturduk işin başına ama bu motivasyon denen şey hemen kaçabilen bir illet. Dön sonra tekrar ara bul. 

Ben de motive olmak için neler yapıyorum bunları sizinle paylaşmak istedim. Üniversite sınavına hazırlanacak, spora başlıcak veya kilo vermek isteyip de bir türlü motivasyonunu sağlayamayan arkadaşların da işine yarar umarım :)

MOTİVE OLMA TÜYOLARIM

1. Kısa ve uzun süreli hedefler belirlemek.
Kısa süreli hedeflerimi genelde haftalık uzun sürelileri ise aylık, 3 aylık. 6 aylık ve yıllık şeklinde belirliyorum. Hedeflerimi gözümün önünde tutmak için ajandama yazıyorum planlama yaparken. Yani ajanda olmasa da hedeflerinizi yazabileceğiniz, ulaşmak için yapmanız gereken aşamaları yazabileceğiniz bir defter mutlaka tutun. Hedefleri küçük küçük bölerseniz tamamlamış olmanın verdiği mutluluk ve motivasyonla çok daha kolay ilerlersiniz. Mesela aylık bir hedefinizi 4 haftaya küçük küçük parçalar halinde bölebilirsiniz.
What a great way to break down goals and look at them from where we want to eventually be - to what we should be doing TODAY! This works for life and work! Check it out! 

2.Plana uymaya gayret edin.
Programınıza münkün mertebe sadık kalın. Motivasyonunuz düşük olsa bile o günün progrmını tamamlamaya çalışın, ipi sağlam tutun.


3.İlerlemenizi kaydedin.
Bu sizi çok daha motive edecektir. Loading çubuğu gibi düşünün. Mesela 5 kilo vermek ise hedefiniz bir çubuk çizin ve 5 parçaya bölün. Her 1 kilo verdiğinizde bir kutuyu boyayın. Boyalı kısımlar ilerledikçe motivasyonunuz artacaktır.
Bullet Journal Ideas- Tons of ideas to set up a habit tracker in your bullet journal! Get lots of bullet journal inspiration, including perfect layouts, ideas to track, how to organize your information, tips on making set up easier, and other valuable bujo information!

4.Kendinize ödüller verin.
Bunlar büyük ödüller olmak zorunda değil ama tamamladığınız zaman kendinize bir kitap almak veya bir film izlemek gibi sevdiğiniz bir şeyi yapmak motive kalmanızı sağlayacaktır.
 happily // ✧

5.Sizi motive eden sözler bulun.
Dergilerden, kitaplardan ya da pinterest gibi sitelerden sizi motive eden sözleri bulun ve not edin. Çalışma alanınıza yapıştırın, çalışırken motive kalmanızı sağlar ve motivasyonunuzun bittiği yerde de size tekrar güç verir.
Kijk op de site om mijn blog te lezen.     FEBRUARY GOALS + MINI LIFE UPDATE--REAL TALK | A Classy Fashionista // Dream Big | Work Hard | Make It Happen | Motivational Quote | Inspiring

6.Çalışma alanınızı temiz ve düzenli tutun.
Karışık bir ortamda odaklanamazsınız bu yüzden çalıtığınız ortam düzenli olmalı.


7.Çevrenizde sizi motive eden insanlar olsun.
Motivasyonunuzu düşüren insanlardan kurtulun ve onun yerine size iyi gelen insanlarla daha çok vakit geçirin.
Best friends forever | Pura Vida Bracelets

8.TED konuşmalarını izleyin.
TED videoları bana çok ilham verir. Özellikle başarılı kadın hikayeleri dinlemeye bayılıyorum. Bu konuşmaları sabah izlemeye özen gösteriyorum ki güne motive başlayayım. Motivasyonum bittiğinde de açıp izliyorum ve baya yardımı oluyor, bence mutlaka denemelisiniz.
 Check out the best TED Talks of all time



Yorumlar

Popüler Yayınlar