Üniversitedeki İlk Yılımda Öğrendiğim 11 Şey


Merhaba!
Tatilde zaman ne çabuk geçiyor değil mi? Okulların açılmasına neredeyse 1-1.5 ay var. Okul zamanı vakit hiç geçmezken tatilde bu kadar hızlı geçmesi hiç hoş değil. Üniversite tercihleri de yapıldı sanırım, üniversite hayatına bir adım daha yaklaştınız. Bir adım sonra da ta taa üniversitedesiniz!

Üniversite yılları herkes için çok özel zamanlardır. Lisedeki kadar küçük değilsin ve iş hayatında hiçbir zaman sahip olamayacağın kadar kendine ayıracağın zamanın var. Bu yüzden üniversite yılları çok iyi değerlendirilmeli yoksa ilerde pişman olmamak elde değil.

Üniversiteye yeni başlayacaklara bir önizleme, bu yollardan geçmiş olanlara da ufak bir throwback olması amacıyla üniversitedeki ilk yılımda neler öğrendiğime bir bakmak istedim. İşte bakın neler katmış bana 'university life' :

1. Hiçbir hoca sizi bir şeyler öğrenmeniz için zorlamaz. Zaten kocaman amfilerde her öğrenciyle tek tek ilgilenmesi beklenemez. Hoca dersini işler, dinlemek, not almak veya uyumak öğrenciye kalmış bir tercihtir! Anca hocanın gözüne dersten uzak tavırlarınızla çok batarsanız, sizi rezil etmek için seslenebilir.
Mi amiga Alexus tiene la clase de ingles , historia , y ciencias los  martes y jueves. También tiene la clase de espanol y matemáticas los lunes y miércoles.
2.Arkadaşlıklara dikkat edin. Birçok garip tiple karşılaşıcaksınız. Lisedeki o sınıf bütünlüğü, herkesin birbirine yardım etmek istediği saf dostluklar üniversitede çok zor bulunur, bulunursa da anca bir iki tane olur. Tanıştığınız herkese hemen güvenmeyin, vize zamanı beliren sonra yok olan çıkarcı arkadaşlıklardan kaçın!
I mean that is friendship. | 27 Rare Photos Of The Cast Of "Friends" Will Make You Wish It Was 1994 All Over Again
3.Üniversitenin keyfini çıkarın! Ders aralarında grupça çimlerde oturun, kahvenizi alın sohbet edin, yalnız yalnız oturup telefonunuzla oynamayın. Kısacası eğlenmenize bakın.
The University of Washington, Seattle. Kellan helps her register for classes and shows her around campus.
4.Ders çalışmanız gerektiğinde çalışmayı bilin. Özellikle üniversite ilk başladığında sarhoş gibi olabilirsiniz . Aman dikkat! Yoğun bir sınavdan çıktıktan sonra üniversitenin rahatlığına girince şok yaşamanız gayet normal önemli olan bu şoku kısa sürede üstünüzden atmayı bilmek ve rehavete kapılmamak.
Keep working until one day you can say scalpel please❤keep calm and study for a surgeon❤
5.Sosyalleşin, odanıza kapanmayın. Özellikle sınıfça yapılan etkinliklere mutlaka katılın, ortamın dışında kalmayın.
I dk why but this pic makes me smile. holiday happiness
6.Hocalarınızla iyi geçinin, hatta peşlerinden koşun. Bu çok önemli bir nokta. Hocalarınızın sizi tanıması inanın çok işe yarar ;)
High School Teacher w/Cute Blog + Cute Outfits
7.Görünüşünüze özen gösterin. Kimsenin diline düşmek istemeyiz, o yüzden mutlaka kişisel bakımımıza özen göstermeliyiz, paspal bir şekilde okula gitmemeliyiz. Ama düğüne gider gibi makyajlı da değil tabiki!
"Outfit with ripped jeans for college" by ferned on Polyvore featuring rag & bone, Acne Studios, H&M, Givenchy, New Look and Jennifer Meyer Jewelry
Take a look at 9 simple outfits for college that you can wear every day in the photos below and get ideas for your own outfits!!!
8.Kulüplere katılarak yeni hobiler edinin. Mesela dağcılık kulübü bir kulübe katılıp çok güzel deneyimler kazanabilirsiniz. Okul kulüpleri ilerde kat kat fazla para harcayarak elde edebileceğiniz deneyimleri çok ucuza veya bedavaya sizlere sunar. Mesela tiyatroculuk kulübünde gönüllü hocalardan ders alabilir veya öğrenci gruplarının gösterilerini ücretsiz izleyebilirsiniz.
College University | Campus Event | Movie Night Social Poster Idea #residentassistant
9.Kendinizi her alanda geliştirin. Spor, müzik, edebiyat, genel kültür, tarih, siyaset,... Üniversite bunları yapabilmeniz için en uygun zaman! Hem beyniniz genç hem de vaktiniz varken kitaplar okuyun, araştırmalar yapın, sorgulamayı öğrenin, spor yapmaya başlayın. Bilgi en büyük güçtür!
happily // ✧
10.Minimal yaşamayı ve paylaşmayı öğrenirsiniz. Öğrencinin parası olmaz, ama öğrenci evinde pişen yemek de birçok karnı doyurur.
Soya sosu ve maydanoz da çok yakışır
11. Gezebildiğiniz kadar gezin. Evet şimdi vaktiniz var ama paranız yok, ilerde de paranız olacak ama vaktiniz olmıcak. Mesela tatillerde çalışıp kazandığınız parayı biriktirin ve onunla tatile çıkın, veya öğrenci değişim programlarıyla ilerde asla bulamayacağınız ucuz ücretlerle yurt dışına çıkın! Erasmus, WAT, Interrail gibi programları mutlaka araştırın.
Road trip en Islande, guide spécial hiver ! - Blog voyage et photo

Kısacası üniversite çok güzeldir!

Yorumlar

Popüler Yayınlar